Krisitian Berg

”Jag rekommenderar alla kliniker att satsa på diagnostiskt ultraljud. Diagnoserna blir säkrare och du kan snabbt sätta in rätt behandling”

”Jag har provat diagnostiskt ultraljud tidigare, men det går knappast att jämföra med nya utrustningen som jag nu har investerat i. Jag valde den senaste modellen från Mindray med hög prestanda och fullskalig färgdoppler. Den passar min klinik perfekt! Jag kan ställa betydligt säkrare diagnoser och lättare sätta in rätt behandling. Eftersom jag även jobbar med stötvåg ser jag stora möjligheter att kombinera ultraljudet med denna behandlingsform.

Jag har jobbat som naprapat i över 25 år och ser stora möjligheter med det diagnostiska ultraljudet. Det här är framtiden, säger Kristian Berg, naprapat och författare.

Med det diagnostiska ultraljudet kan jag undersöka senskador, kärlinväxter, blödningar runt en skadad struktur, vätska i leder och mycket annat. Det är värdefullt att kunna se hur en skada läker genom att jämföra bilderna. Naturligtvis är det viktigt att man lär sig att göra rätt tolkningar och blir bra på att ställa in skärpan. Jag fick en introduktionsutbildning när jag köpte utrustningen från Stefan Ahnén AB, som jag var nöjd med. Längre fram ska jag gå en fördjupningsutbildning – det gäller att kunna utnyttja tekniken optimalt!

Attityden hos mina patienter är bara positiv. Det känns seriöst att bli undersökt med ultraljudet – och jag har redan många patienter på väntelistan. Jag rekommenderar varmt alla kliniker att investera i ett diagnostiska ultraljud. Och jag tror att allt fler klinker ser möjligheterna. Om några år kommer de flesta kliniker vilja erbjuda diagnostiskt ultraljud, så det är klokt att vara med från början. Jag kommer även att berätta om möjligheterna med diagnostiskt ultraljud i min nästa bok.”

Kristian Berg,
naprapat med 25 års erfarenhet och uppskattad författare
av ett flertal böcker om anatomi och träning.

Detta är en testbutik - Besök stefanahnen.se för att handla hos oss! Tack