AIK fotboll

Med diagnostiskt ultraljud kan jag snabbt göra en undersökning och sätta in rätt behandling, säger naprapaten Luis Oyarzo som här undersöker AIK:s Niklas Backman med Mindrays diagnostiska ultraljud.

”Sedan fyra år ingår jag i AIK fotbolls medicinska team för A-laget herrar. Laget består av 24 spelare som jobbar stenhårt för att plocka poäng. Och självklar tar ibland kroppen stryk. Därför finns vi i det medicinska teamet tillhands, både för att förebygga och behandla när det behövs. Som ett av de första medicinska teamen i idrottssverige kan vi sedan en tid undersöka spelarna med diagnostiskt ultraljud. Metoden öppnar flera möjligheter. Jag kan enkelt ta reda på var en skada sitter och snabbt sätta in rätt behandling. Spelarna slipper oroa sig i onödan och kan fokusera på sina jobb! Varje dag har vi morgonmöte med trä

narteamet, där vi rapporterar spelarnas tillstånd. Det är inte minst viktigt att spelare som gått på rehab kommer igång med träningen på rätt sätt. Tack vare det diagnostiska ultraljudet kan vi se hur en skada läker dag för dag genom att jämföra bilder. Och sedan sätta in rätt träning.”

Luis Oyarzo, Legitimerad naprapat i medicinska teamet för AIK fotbolls A-lag herrar.

Detta är en testbutik - Besök stefanahnen.se för att handla hos oss! Tack